Enstitümüz Kardiyoloji Anabilimdalı Başkanı Prf. Dr. Murat Kazım ERSANLI’nın Babası Prf. Dr. Orhan ERSANLI Vefat Etmişitir.

Prof. Dr. Orhan Ersanlı

(1921-2017)

Cerahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Kardiyoloji Bilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi 2.Mart.2017’de vefat etti.

1942’de Saint-Joseph Fransız Erkek Lisesi’ni, 1947’de İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitiren Dr. Orhan Ersanlı; ihtisasını Cerrahpaşa Dahiliye Kliniği’nde yaptı. 3 yıl bulunduğu Fransa Paris Lariboisiere Hastanesi’nde hazırladığı kardiyoloji  uzmanlık tezi ile Türkiye’deki ilk kardiyologlar arasındadır ve kardiyolojinin gelişmesinde öncülük etmiştir.

1966’da profesör olmuş, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri arasında yer almıştır. 1977’de emekli olan Prof. Dr. Orhan Ersanlı’nın iki oğlu; Prof. Dr. Murat Ersanlı, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde ve Prof. Dr. Selim Ersanlı ise İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde görev yapmaktadır.

Cenazesi 4 Mart 2017 Cumartesi günü öğlen namazını müteakip Bostancı Kuloğlu Camii’nden kaldırılarak Büyükada Aile Kabristanı’na defnedilecektir.

İstanbul Üniversitesi © 2017 All Rights Reserved